Even voorstellen

Mijn naam is Rita Biesheuvel, na mijn studie tot Maatschappelijk Werker, heb ik me verder bekwaamd in de Contextuele Hulpverlening en in de EFT relatietherapie. Werkervaring heb ik opgedaan in de Jeugdzorg, de Verslavingszorg en in de eigen praktijk voor psycho-sociale hulpverlening. Daarnaast heb ik 11 jaar werkervaring als Medisch Maatschappelijk Werker opgedaan. Door mijn brede werkervaring zijn er veel mogelijkheden qua hulpverlening. Zo voelen zowel kinderen als jongeren als volwassenen zich vrij snel thuis in de praktijk. Sinds 2008 heb ik een Masterdegree in de Contextuele hulpverlening. Deze hulpverlening richt zich vooral op problemen in families en gezinnen. Als aanvulling daarop ben ik me gaan specialiseren in de Emotionally Focused Therapy tot aanvullend getraind relatietherapeute in de EFT. Hierin werk ik met veel plezier.  In 2018 heb ik daar nog een opleiding in de AFFT aan toegevoegd. Dit is een vorm van gezinstherapie op basis van de principes van de EFT. Ik hoop u te ontmoeten in de praktijk, die bestaat sinds 2005, om te bekijken wat ik voor u kan betekenen.

Bij elke cliënt kijk ik altijd in overleg met de cliënt zelf wat voor soort hulpverlening het beste bij hem of haar past. Dit kunnen dus verschillende methodes zijn. Belangrijk is dat u zich erbij thuis voelt en er baat bij heeft. Ik treed de ander tegemoet met een basishouding van aanvaarding en acceptatie.

De contextuele methode is vooral gericht op behandeling van relatieproblemen in gezins- en familieverband. Daarmee bekijk ik vooral de client in zijn of haar "Context", dit is de sociale omgeving of de familie waar u vandaan komt. Deze methode geeft vaak een nieuwe verrassende manier van kijken naar uw relaties.

Ik werk vanuit een christelijke levensvisie. Dit houdt in dat de gebruikte methodes voor hulpverlening worden getoetst of ze bijbels verantwoord zijn. Specifieke vragen op het gebied van geloven kunnen en mogen besproken worden. Praktijk perspectief wil daarmee aansluiten bij uw levensvisie. Daarnaast is het zo dat niet-christelijke cliënten ook welkom zijn voor hulp.

Opleidingen

  • Gevorderde opleiding tot relatietherapeut in de Emotionally Focused Therapy (2015)
  • Basisopleiding tot relatietherapeut in de EFT (2013)
  • Master in Contextuele Hulpverlening (2008)
  • Post HBO Contextuele Hulpverlening (2006)
  • HBO Maatschappelijk Werk (2001)

Werkervaring

  • Contextueel hulpverlener en EFT relatietherapeut in eigen praktijk Perspectief (sinds 2005 tot heden)
  • Medisch Maatschappelijk Werkende in de Hartrevalidatie (vanaf 2006 tot heden)
  • Ambulant Hulpverlener bij Buro Jeugdzorg (tot 2005)
  • Ouder/partner werker in de Verslavingszorg (begeleiding van het gezin van de verslaafde) (tot 2003)